Arkitektur

Hängande hotell för bergsklättrare

Hängande hotell för bergsklättrare


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dr Margot Krasojevics hängande hotellkoncept designades med bergsklättrare i åtanke och när du väl har klättrat dig upp till det futuristiska hotellet som ligger vid sidan av ett berg kan du se fram emot ett anpassningsbart vilrum. Hotellet designades för Holden Manz Wine Estate Kapstaden i Massif de L'Esterel i södra Frankrike.

[Bildkälla:Dr Margot Krasojevic]

Hotellcampingen är inbäddad i granitstenen med borrhålsfundament, som har sprutats in i berget. Plattformar på utsidan ger extra klättringsytor, tillsammans med utmärkta viloplatser när klättrare tar sig till hotellets ingång.

Det hängande hotellet består av en serie plattformar och bälgar, med majoriteten av den primära strukturen och de inre bälgena som är gjorda av horisontella stålhögar, tillsammans med pelare och delar av stålramen. Den sekundära strukturen består av en trägånggång som stöder strukturen, vilket skapar en jämn geometri över ytan.

Skiljeväggarna för bälgena består av laminerad plywoodpanel och polymerskal förstärkt med kolfiber. Hela det hängande hotellets struktur har sedan avslutats med färg över elastiskt gips. Det hängande hotellet verkar klamra fast vid sidan av klippan som något ur en främmande film.

[Bildkälla:]

En av de viktigaste delarna av materialet som används vid byggandet av hotellet är ett holografiskt sammansatt glas- och prisma-lamellsystem som förändrar utseendet tillsammans med känslan av insidan av hotellet. Det gör det genom att ändra ljusnivån inuti, minska mängden bländning och ge en skimrande färgade ljuseffekter på väggarna inuti.

Tillsammans med detta hjälper glaset till att skydda klättrare från de skadliga UVB-strålarna från solen. Det hjälper också till att ge en surrealistisk känsla, vilket hjälper klättrare som är trötta från sin klättring att ta avstånd från verkligheten och så hjälper vila och återhämtning.

Det kan också ”ställa klättrare in i” verklighetens miljö genom att skapa en hypermedvetenhet om ljusets nyanser som vår vision kanske inte är vana vid att se, Förklarar designern.

[Bildkälla:]

Filtrerna i det hängande hotellet kan tas bort och det gör att kuddarna kan koreograferas så att de får önskad effekt. De lameller som filtren är fästa på lindas runt kapslarna så att skuggningssystemet dämpar solljuset. Filtren kan justeras för att åstadkomma illusioner och hägringar, som är utanför den verkliga miljön.

De ändrar färger tillsammans med förhållandet mellan åsikterna. Bälgen har utformats för att vara halvkonstruktion tillsammans med halv utgrävning i berget och som sådan kan de ses som en förlängning av bergväggen. Konstruktionen placerade försiktigt finger- och knytnäve i betongytstrukturen tillsammans med över ytorna för att skapa en klättringsyta för att komma åt plattformarna.

[Bildkälla:]

[Bildkälla:]


Titta på videon: Spa, manikyr och trerätters på äldreboendet - Nyhetsmorgon TV4 (November 2022).